Bogdan Pâncu, director CSJ Știința „U” Craiova: Așteptăm cu entuziasm noile grupe de sportivi

0
1171

csj-pancu-1--169x300Clubul Sportiv Județean Știința „U” Craiova este locul unde ar trebui să fie orice copil sau tânăr care își dorește să joace fotbal de club. CSJ pregătește noile generații de fotbaliști într-un cadru bine organizat mizând pe profesionalism și performanță.

În prezent în cadrul clubului sportiv aflat în subordinea Consiliul Județean Dolj funcționează 12 grupe de copii și juniori, situate pe grupuri de vârstă progresiv începând cu anul 1998 până în anul 2009. În această perioadă se fac înscrieri pentru realizarea a două noi grupe ce corespund anilor 2010 și 2011.  Toate grupele Clubului Sportiv sunt înscrise în compertiții pe plan local, județean și național.

Clubul care stă bine cu banii

Bogdan Pâncu este directorul CSJ Știința „U” Craiova de zece ani. Prin fața lui au trecut sute de copii pasionați de fotbal, dornici de a prinde gustul succesului pe teren. Sub conducerea sa baza materială nu a fost o problemă. Banii vin de la Consiliul Județean Dolj în cantități suficiente pentru a asigura pregătirea copiilor și tinerilor, cantonamentele, echipamentele ba chiar și cazarea și masa în deplasări.

Situația clubului este foarte bună, putem spune că facem parte din instituțiile care nu au probleme cu baza materială.  Grupele noastre au avut parte de locații bune de pregătire. Deschiderea noului Centru de Agrement al Consiliului Județean a venit să răspundă nevoilor noastre, astfel toții copii noștrii se antrenează pe cele două terenuri, unul sintetic și unul de iarbă naturală. Pe aceste două terenuri se joacă și meciurile oficiale. Pot afirma cu ușurință că la noi nu sunt probleme, avem fonduri suficiente, avem copii interesați și talentați care se dedică acestui sport frumos”, a declarat Bogdan Pâncu, director CSJ Știința „U” Craiova.

De la CSJ la CS Universitatea Craiova în doar un pas

csj pancu (6) (Copy)Clubul Sportiv Județean Știința „U” Craiova este primul pas pe care un mic fotbalist în face către înscrierea la o echipă de club. Aici se află pepiniera CS U Craiova. Cei mai buni dintre micii sau mai măriceii jucători sunt selectați și înscriși în echipele de copiii și tineri ale Universității.

În cadrul clubului există un proces de selecție continuu, cine vrea să facă sport este binevenit. După o perioadă în care sportivului îi sunt testate abilitățile antrenorii decid ce drum este mai bun de urmat pentru fiecare. Noi avem un contract de colaborare cu CS Universitatea Craiova, astfel cei mai buni jucători sunt selectați și merg către echipa de club. CSJ rămâne cumva echipa a doua, asigurând constant bază umană pentru CSU. Grupa de 2001 împrumutată la Clubul Universitatea a ajuns în sezonul trecut până în fazele finale ale campionatului național și a câștigat și un turneu la care am participat în Slovacia. Nici noi la club nu am stat rău, am obținut și un loc trei și reușim să ne menținem în primele cinci poziții ale clasamentului. Noi cu CSU am fost un tot unitar. Părințiilor li se explică că cei mai buni dintre spotivi vor merge la Universitatea și acest lucru îi motivează să muncească și mai mult”, a adăugat Bogdan Pâncu.

„Cultivăm pasiunea pentru fotbal dar țintim spre podium”

Directorul CSJ pregătește următorul sezon, înscrierea în campionate și competiții nu ține doar de hârtii sau pregătirea din teren. Este nevoie de ambiție, motivație și dorința de a ajunge cât mai sus. „În următorul sezon vrem să ne focalizăm, să ne propunem obiective mai mărețe. Ca prim pas este crearea noilor grupe de copiii. Așteptăm cu entuziasm înscrierea a cât mai mulți jucători. Ne dorim și obținerea de rezultate bune cu echipele noastre. Nu ne limităm la echipa de club vrem să ne poziționăm cât mai sus în clasament. Vrem să ajungem în turneele și fazele finale ale competiției”, a mai spus Bogdan Pâncu.