CSJ Știința U Craiova face pasul spre performanță la nivel de juniori

0
1635

După câțiva ani buni petrecuți în anonimat, clubul de fotbal CSJ Știința U Craiova a izbutit să facă un prim pas spre performanță la nivel juvenil. Gruparea condusă de Bogdan Pâncu a reușit, prin echipa de juniori sub 17 ani, să se califice la Liga Elitelor, competiție de mare anvergură, la care au participat până acum, de la înființarea acesteia, doar cluburile Universitatea Craiova și Academia „Gică Popescu“.

Meciul care a deschis drumul CSJ-ului către campionatul în care vor activa cele mai bune 20 de echipe ale țării s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, când formația antrenată de Radu Vitan a reușit să remizeze, 0-0, pe terenul contracandidatei la prima poziție din seria 12 a Etapei Preliminare, Pandurii Târgu Jiu.

Astfel, CSJ ocupă primul loc în Seria 12, are 22 de puncte, iar Pandurii 20, însă ținând cont de meciurile directe și, mai ales, că în ultima confruntare, programată sâmbătă, de la ora 16.00, la „Aripile“, doljenii întâlnesc ultima clasată, LPS Slatina, se poate considera că misiunea s-a finalizat cu succes.

„Mai este o echipă, dar din punctul nostru de vedere clasamentul nu se poate schimba, pentru că noi jucăm pe teren propriu cu ultima clasată, pe care am învins-o la Târgu Jiu cu 5-0, deci nu avem de ce să ne facem probleme.

Nouă ne convine și egalul, pentru că în meciurile directe cu contracandidata noastră, Pandurii, stăm mai bine, avem un egal și o victorie cu ei“, a subliniat antrenorul craiovenilor, Radu Vitan, pentru GdS.

„A fost foarte grea această Etapă Preliminară. Au fost trei echipe bune care s-au bătut până la final pentru calificarea la Liga Elitelor. Noi am crezut că putem să terminăm pe primul loc și se pare că am fost mai buni, iar meritul este al băieților.

Atuul nostru a fost forța grupului și ambiția. Ca să glumesc un pic, ne-a convenit de minune că nu ne-a luat nimeni în seamă la început.

Ne dorim să terminăm în primele patru la Liga Elitelor, dar nu este un obiectiv impus. Trebuie să jucăm fotbalul pe care l-am practicat și în acest minicampionat și lucrurile vor sta bine la final“, a explicat antrenorul CSJ-ului.

Pâncu: Vrem să facem pași mărunți

Directul clubului CSJ Știința U Craiova, Bogdan Pâncu, salută realizarea puștilor săi și consideră că Radu Vitan și echipa sa trebuie să-și pregătească atent viitoarele bătălii de la Liga Elitelor.

„Este o performanță foarte mare, având în vedere că s-a realizat sub nume propriu. Am mai avut rezultatele notabile în trecut, dar eram în relații cu alte cluburi atunci. Nu este deloc de neglijat faptul că ne regăsim în primele 20 de echipe din țară.

Vrem să facem pași mărunți în primă fază, să luăm contact cu această competiție, pentru că noi suntem debutanți. Știm în mare despre ce este vorba, dar nu ne-am propus obiective foarte-foarte înalte, însă ne-ar plăcea foarte mult ca la finalul sezonului de Liga Elitelor să avem o clasare în primele patru“, a declarat Bogdan Pâncu, pentru GdS.

Lotul echipei sub 17 ani a CSJ Știința U Craiova îi cuprinde pe următorii: portari: Ionuț Ogarcă, Vlăduț Voinea, Darius Olaru; jucători de câmp: Robert Dumitrescu, Adrian Furiș, Doru Făină, Sebastian Nețoiu, Daniel Croitoru (golgheterul echipei), Toni Dicu, Gabriel Pisică, Cosmin Pârvu, Cristian Smeu, Alex Mitru, Sergiu Ricman, Daniel Grădinaru, Cristian Stanca, Sebastian Miere, Mihnea Olaru, Darius Olaru, Ștefăniță Ion, Alex Oiță.

Cealaltă grupă de „republicani“ a clubului, antrenată de Alexandru Stoica, se regăsește pe locul patru în Etapa Preliminară – seria 12 și a ratat calificarea la Liga Elitelor, urmând să evolueze în Campionatul Național. La Liga Elitelor Under 19, din seria 12 s-a calificat formația CSS Slatina.

Etapa Preliminară – Seria 12

Under 19 – etapa a 9-a: ACS Energeticianul – CSS Slatina 1-4, LPS Slatina – Academia „Gică Popescu“ 1-6, Pandurii Târgu Jiu – CSJ Ştiinţa U Craiova 2-1.

Clasament: 1. CSS Slatina 25 puncte (golaveraj 45-10), 2. „Gică Popescu” 19 (34-18), 3. Pandurii 16 (22-20), 4. CSJ Craiova 12 (29-25), 5. Energeticianul 4 (9-38), 6. LPS Slatina 2 (14-42).

Etapa viitoare (ultima): sâmbătă, 22 septembrie – ora 12.00: Academia „Gică Popescu“ – ACS Energeticianul, CSS Slatina – Pandurii Târgu Jiu, ora 14.00: CSJ Ştiinţa U Craiova – LPS Slatina.

Under 17 – etapa a 9-a: ACS Energeticianul – CSS Slatina 4-0, LPS Slatina – Academia „Gică Popescu“ 0-3, Pandurii Târgu Jiu – CSJ Ştiinţa U Craiova 0-0.

Clasament: 1. CSJ Craiova 22 (28-11), 2. Pandurii 20 (27-7), 3. „Gică Popescu“ 19 (31-14), 4. Energeticianul 9 (21-26), 5. CSS Slatina 9 (13-30), 6. LPS Slatina 0 (5-37).

Etapa viitoare (ultima): sâmbătă, 22 septembrie – ora 14.00: Academia „Gică Popescu“ – ACS Energeticianul, CSS Slatina – Pandurii Târgu Jiu, ora 16.00: CSJ Ştiinţa U Craiova – LPS Slatina.

sursa: gds.ro