„Olimpiada de fotbal“ – un proiect care îi are ca beneficiari pe elevii de nivel gimnazial

0
340

Consiliul Județean (CJ) Dolj inițiază două proiecte care îi au ca beneficiari pe elevii de nivel gimnazial, demersuri care își propun promovarea sportului și în mod special a fotbalului în rândul școlarilor, dar și a principalelor valori culturale, prin intermediul instituțiilor muzeale din subordine.

Inițiativele, intitulate „Olimpiada de fotbal“ și „EU la muzEU“, care urmează să se deruleze în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, au fost prezentate miercuri de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Administrativ.

„Intenționăm ca în perioada următoare să implementăm două proiecte inedite, pe care CJ Dolj le inițiază începând de anul acesta și care vizează elevii din ciclul gimnazial. Primul dintre ele, «Olimpiada de fotbal», prevede organizarea unei competiții la care vor avea acces toate unitățile de învățământ din județ. Demersul va fi derulat prin intermediul Clubului Sportiv Județean Știința «U» Craiova, instituție care se află în subordinea noastră și cu ajutorul căreia am dorit să continuăm tradiția Olteniei în sportul rege și să creăm o pepinieră pentru fotbalul craiovean.

«Olimpiada de fotbal» își propune să ajungă în fiecare localitate din Dolj, proiectul adresându-se elevilor din clasele a V-a – a VIII-a. Vom achiziționa echipamente și mingi pe care le vom oferi școlilor înscrise, suma totală estimată fiind de 250.000 de lei. Competiția se va desfășura prin distribuirea echipelor în cele 6 zone în care am împărțit Doljul, pentru a nu avea deplasări mari între localități. În toamnă, cele 6 câștigătoare vor disputa etapa finală pe baza sportivă pe care o deține Consiliul Județean în apropierea Aeroportului Internațional Craiova.

De altfel, nu suntem la prima inițiativă de acest gen și, împreună cu Asociația Județeană de Fotbal, am ajuns în mai multe localități din Dolj, unde am văzut jucând echipe înscrise în Liga a V-a, pentru care am oferit echipamente și mingi, și din Liga a IV-a. Trebuie menționat faptul că vom încuraja și alte ramuri sportive, nu doar fotbalul“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Cel de-al doilea proiect, „EU la muzEU“, se adresează elevilor doljeni din clasele a VI-a și a VII-a, care vor beneficia de un program de vizite tematice la instituțiile muzeale aflate în subordinea CJ Dolj – Muzeul de Artă și cele 3 secții ale Muzeului Olteniei: Istorie-Arheologie, Științele Naturii și Etnografie.

„Prin programul «EU la muzEU», elevii vor fi invitați de Consiliul Județean să petreacă o zi la muzeele din Craiova, iar noi vom asigura accesul gratuit la aceste instituții și o broșură cu informațiile necesare. Pentru școlarii care vin din afara municipiului vom oferi, tot în mod gratuit, transportul și o masă la Restaurantul «Flora». Sunt 10.400 de copii pe care dorim să-i angrenăm în acest demers, iar bugetul estimat pentru derularea programului este de 400.000 de lei, fonduri pe care le vom asigura din bugetul propriu“, a precizat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

La conferința de presă organizată miercuri au mai participat directorul Clubului Sportiv Județean Știința «U» Craiova, Bogdan Pâncu, și directorul Muzeului Olteniei Craiova, Florin Ridiche.

Proiectele de hotărâre care vizează inițiativele „Olimpiada de fotbal“ și „EU la muzEU“ vor fi supuse aprobării în ședința de joi a Consiliului Județean Dolj.

BIROUL DE PRESĂ