Campania “Sport pentru Toţi Copiii”/ Bogdan Pâncu (CSJS “U” Craiova): “Să nu uităm că sportul înseamnă, mai întâi de toate, sănătate”

0
1551

Fotbalul face parte, fără doar şi poate, din categoria sporturilor de masă, care au un real succes şi în rândul copiilor din Craiova. Printre structurile sportive care oferă gratuit astfel de cursuri, se află şi Clubul Sportiv Judetean Stiinta “U” Craiova. Aflat în directa subordonare a Consiliului Judeşean Dolj, având drept scop dezvoltarea ramurii de sport: fotbal, pentru toţi copii din judetul Dolj. Bogdan Pâncu, directorul acestui Club, ne-a explicat, în cadrul unui scurt interviu, ce avantaje oferă structura sportivă pe care o conduce, dar şi care sunt motivele pentru care părinţii ar trebuii să îşi susţină copiii să practice sport în general.

“Promovăm practicarea sportului de masă”

“Interesul nostru este să convingem cât mai mulţi copii să practice fotbal. Nu neapart să devină campioni cu toţii, ci să fie, încă de mici, educaţi să facă sport. Acesta este şi motivul pentru care, avem deschisă, în permananţă, preselecţia copiilor la Clubul nostru. Pe site-ul nostru www.csjstiintaucraiova.ro sunt prezente datele de contact pentru părinţii care doresc să îşi înscrie  copiii la cursurile oferite de noi”, a subliniat Bogdan Pâncu.

Părinţii pot contacta antrenorul care se ocupă de categoria de vârstă a copilului, după care se vor prezenta la primul antrenament. Acolo va fi integrat în grupă, în momentul de faţă existând grupe pentru între 6 ani şi 19 ani. După ce copilul practică o perioadă fotbal şi doreşte să continue în acelaşi ritm, Clubul îi pune la dispoziţie şi echipamentul necesar. De menţionat că aceste cursuri sportive, pentru absolut toţi copiii, sunt gratuite. Cu alte cuvinte părinţii nu scot niciun ban din buzunar, nici măcar atunci când vine vorba de participarea la diverse meciuri care se desfăşoară în deplasare.

Competiţii locale şi naţionale pentru fotbalişti

“În cadrul Clubului avem, în permanenţă, un număr de 7 antrenori, numărul copiilor care participă la cursuri oscilând, în funcţie de mai mulţi factori, între 200 şi 240. Pentru a veni în sprijinul părinţilor şi a le oferi un motiv în plus să îşi aducă copiii la antrenamente, pentru cei mici, am stabilit antrenamente după ora 6. Daca copilul iubeşte fotbalul şi îşi doreşte să joace într-un cadru organizat, părintele poate să îşi rupă din timp, după serviciu, o oră şi ceva să îşi susţină astfel copilul. De amintit că, la sfârşitul săptămânii, cu excepţia vacanţelor, se desfăşoară de fiecare dată competiţii locale sau naţionale la care copiii participă, costurile fiind suportate integral de către noi”, a adăugat Bogdan Pâncu.

Părintele trebuie să se gândească mai întâi la copil şi apoi la el

Directorul Clubul Sportiv Judetean Stiinta “U” Craiova, un iubitor înfocat al fotbalului, ne-a declarat că prin practicarea acestui sport, copiii vor avea posibilitatea să se dezvolte într-un mediu natural, departe de tablete şi jocuri pe telefoane. În acest sens, îşi susţine chiar propriul copil să practice fotbal, la una dintre grupele Clubului.

“Sunt extrem de încântat că băieţelul meu are aceeaşi pasiune ca şi mine: fotbalul. Îl susţin necondiţionat şi sunt bucuros să văd cât de mult se implică la fiecare antrenament. Evident, ca aceeaşi susţinere ar fi avut-o din partea mea şi dacă alegea să practice alt sport. Important este să practice cu drag orice sport. Părintele trebuie să se gândească mai întâi la copil şi apoi la el. Sigur, este mult mai comod, ca după o zi de muncă, să laşi copilul în camera lui, câteva ore bune, să se uite la tabletă, în timp ce tu, ca părinte încerci să îşi reîncarci bateriiile. Trebuie însă să ne amintim că el, copilul, este prioritatea noastră. Personal, îmi doresc ca tot mai mulţi părinţi din să îşi susţină copii să practice un sport, subliniez, incă o dată, că nu contează despre ce sport este vorba, important să facă mişcare pentru a se putea dezolta în parametri normali atât fizic cât şi psihic. Să nu uităm că sportul înseamnă, mai întâi de toate, sănătate! Este cea mai importantă moştenire pe care o putem lăsa copiilor noştri. Aşa că, în acest an, o să îi rog din nou, pe toţi părinţii, să îndrepte paşii copiilor lor spre parcticarea unii sport!”, a conchis Bogdan Pâncu.

sursa: oltenasul.ro

Acest reportaj face parte din Campania „Sport pentru Toţi Copiii”, desfășurată de cotidianul www.oltenasul.ro, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în perioada 15 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019.